Risbudding

Kan serveres: efter fødslen og derefter


En rigtig god ret at servere til en nybagt mor som nogle af de første måltider. Det er en let fordøjelig ret, der er med til på en skånsom måde at sætte gang i fordøjelsen igen.

Generelt er mad som er mushy, 'suppet' og lun at foretrække den første tid, og retten må derfor gerne være lidt løs i konsistensen de første dage.

OPSKRIFT

Portioner: 1-2


Du skal bruge:

1,6 l Vand

1dl basmati ris

0,5 dl ghee (eller sesamolie)

1 (lille) teske friskrevet ingefær

1.5 ml kanel

1 ml nellikepulver

1 ml sort (stødt) peber

1 ml gurkemejepulver

1 ml anisfrø

1 ml kardemomme

Fremgangsmåde:

• Bring vand i kog

• Basmatiris skylles grundigt og hældes i det kogende vand

• 0,25 dl ghee tilsættes samtidig med ris i det kogende vand (yderligere 0,25 dl skal tilsættes senere)

• Kog op, og skru derefter ned for varmen og tag låget af. Lad koge nogle timer, hvor der røres jævnligt.

• Ved ca. 30 min tilbage tilsæt krydderierne.

• Fortsæt med at røre jævnligt.

• Når det har fået sådan en buddingeagtig konsistens slukkes varmen, den sidste 0,25 dl. ghee tilsættes og der lægges låg på.

• Retten kan serveres varm evt. toppet med ahornsirup når portionen serveres.



7 views0 comments

Recent Posts

See All