Stuvede frugter

Kan serveres fra: dag 2 og fremefter


Når tørrede frugter bliver stuvet, er de en god hjælp mod forstoppelse. De indeholder godt med jern, og er derfor nærende for blod og lymfesystemet - så det et et rigtig godt valg i de første uger efter fødsel.


God ret om morgenen på tom mave eller før et større morgenmåltid indtages. Serveres frisklavet.

Retten bør ikke indtages for ofte grundet det høje sukkerindhold i tørret frugt.

OPSKRIFT

Antal portioner: 1-2


Du skal bruge:

2 æbler (** efter uge 2+)

1 pære (kan udelades) (** efter uge 2+)

4-6 tørrede abrikoser, figner, rips, dadler, kirsebær eller rosiner

En knivspids friskrevet ingefær

2-3 kryddernellike

1 kanelstang

Et dash kardemommepulver

En knivspids salt (efter dag 3)

1 tsk ghee

2,5 - 4,5 dl vand

Fremgangsmåde

• Skræl og skær æble og pærer (hvis de bruges efter uge 2+)

• Skær andre frugter i spiseklare størrelser

• Tilsæt alle indgredienser (*) i en lille gryde til frugten lige er dækket med vand

• Bring i kog, og koges i nogle minutter eller indtil evt. tilsatte æbler er bløde

* Hvis pære anvendes tilsættes de senere end æblerne, da de hurtigere udkoges


** Æbler og pærer bør først tilføjes efter 2 uger efter fødslen

NOTE: Først når afføringen bevæger sig "normalt" og forstoppelse eller tør afføring er ikke et problem, kan du begynde på stuvede æbler og tilsæt først æble og evt. pære efter de første par uger, når hele systemet fungerer mere regelmæssigt.





10 views0 comments

Recent Posts

See All