Tahin sauce

Kan serveres fra: uge 2+

Denne lækre tahin sauce kan bruge som dressing over forskellige retter (eks. New mama dal eller Kitchari) Det anbefales at servere saucen varm. Saucen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet.


OPSKRIFT

Det skal du bruge:

1 spsk ghee

2 fed hakket hvidløg

¼ tsp ristede spidskommen før (se opskrift herunder)

½ spsk øko tahini (ristet)

½ spsk friskpresset citronsaft

½ dl+ varmt vand (rent, filtreret)

½ dl extra virgin olive oil (+/- alt efter den ønskede tykkelse)

Salt efter smag


Fremgangsmåde

Skræl og hak/pres hvidløg. Opvarm ghee i en lille sauterpande og middel varme og tilføj hvidløg. Omrøres hyppigt til det er blevet gyldent. Det kan tage omkring 5 minutter. Vær obs. på at de ikke sker for hurtigt – i så fald sænk varmen.

Følg dernæst opskriften på ristede spidskommenfrø hvis ikke du har nogle færdige.

Derefter puttes alle ingredienser (undtaget olivenolie og salt) i en blender og blend til massen har en ensartet og blød konsistens.

Hæld indhold på beholder og rør langsomt olivenolie i til det har den ønskede konsistens. Tilføj salt efter smag.




2 views0 comments

Recent Posts

See All