Kan serveres fra: uge 2+
Denne lækre tahin sauce kan bruge som dressing over forskellige retter (eks. New mama dal eller Kitchari) Det anbefales at servere saucen varm. Saucen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet.
OPSKRIFT
Det skal du bruge:
1 spsk ghee
2 fed hakket hvidløg
¼ tsp ristede spidskommen før (se opskrift herunder)
½ spsk øko tahini (ristet)
½ spsk friskpresset citronsaft
½ dl+ varmt vand (rent, filtreret)
½ dl extra virgin olive oil (+/- alt efter den ønskede tykkelse)
Salt efter smag
Fremgangsmåde
• Skræl og hak/pres hvidløg. Opvarm ghee i en lille sauterpande og middel varme og tilføj hvidløg. Omrøres hyppigt til det er blevet gyldent. Det kan tage omkring 5 minutter. Vær obs. på at de ikke sker for hurtigt – i så fald sænk varmen.
• Følg dernæst opskriften på ristede spidskommenfrø hvis ikke du har nogle færdige.
• Derefter puttes alle ingredienser (undtaget olivenolie og salt) i en blender og blend til massen har en ensartet og blød konsistens.
• Hæld indhold på beholder og rør langsomt olivenolie i til det har den ønskede konsistens. Tilføj salt efter smag.
Kommentare