Kan serveres fra: dag 3+
Brændenælde er rig på mineraler og vitaminer som eksempelvis C-vitamin, jern og kalcium. De har styrkende egenskaber for kroppen, og er derfor rigtig gode at indtage i mad og som te efter fødslen, da de blandt andet har en nærende effekt for vores blod. Brændenælde støtter immunforsvarets arbejde i stabilisering og genopbygning af kroppen og derfor helt fantastisk ingrediens i mad og drikke de første uger efter en fødsel.
Du kan tilpasse retten til din smag, ved at tilføje andre rodfrugter.
OPSKRIFT
Antal portioner: 2-3
Du skal bruge:
1,25 dl opblødte rå cashewnødder
1425 ml vand
2 økologiske søde kartofler – vasket og skåret i stykker
2 hvidløgsbåde – pillet og most
1 tsk sennepsfrø
2 spsk ghee (kan erstattes af sesamolie for vegansk udgave)
2 tsk friskrevet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
3,5 dl kokosmælk
2 spsk tørret brændenælde
Knivpids salt og pepper (smag til)
1-2 limebåde
Fremgangsmåde
• Sæt de rå cashewnødder i vand i ca. 30 min. Hæld vandet fra og skyld godt efter
• Skyl og skær de søde kartofler
• Læg de skårne søde kartofler og vand i en stor gryde og bring i kog. Kog indtil kartoflerne er bløde (dog ikke helt møre)
• I mellemtiden brug en pande til at riste sennepsfrø i 1 spsk ghee. Hold varmen på middel-lav. Når sennepsfrøene begynder at poppe tilsøttes frisk hvidløg og ingefær. Rist videre under konstant omrøring, for ikke at brænde hvidløget. Efter nogle minutter slukkes for varmen og krydderierne spidskommen, koriander og 1 spsk ghee tilføjes panden. Lad det stege videre et par minutter og put det derefter i gryden og lad det koge videre
• Når kartoflerne er næsten møre og alle krydderier er tilføjet; tilføj kokosmælk, brændenælde og de opblødte cashewnødder. Skru varmen ned på lavt blus og lad det simre i yderligere 5 minutter.
• Du kan vælge at hælde indholdet over i en blender og blende indholdet lige nok til, at der stadig er lidt crunchy tekstur fra nødderne
• Pres evt. lime udover retten lige inden servering
Comments